Címlap AJTP AJTP híradó AJTP XVIII. Művészeti Fesztivál
AJTP XVIII. Művészeti Fesztivál PDF Nyomtatás E-mail
2018. július 15. vasárnap, 10:39

A múlt hétvégén zajlott az Arany János Tehetséggondozó Program XVIII. Művészeti Fesztiválja amit a pécsi Leöwey Klára Gimnázium rendezett.

Osztályunk egymást segítve, hetek óta készült a megmérettetésekre.

Péntek reggel izgatottan indultunk neki az útnak, ahol már érezhető volt a jó hangulat. Már előző este elkezdtük az előkészületeket (mint például egymás hajának becsavarása), hogy igazán 100%-os élményt tudjunk nyújtani a zsűrinek és a nézőknek, ami a buszon is folytatódott.

Miután megebédeltünk elindultunk elfoglalni a szállásunkat, ami a pécsi Laterum Hotel volt. Innen már csak a szükséges holmikat vittük magunkkal az iskolába, ahol a verseny bonyolódott le.

Itt részt vettünk a megnyitó ünnepségen, ahol egy rövid és jópofa színdarabbal ismertették a rendezvény szabályait. Ezután minden osztály elhelyezte a saját lakatját a híres pécsi lakatfalon.

Pénteken túljutottunk a csoportos - és egyéni tánckategóriákon és a szavalók a versmondáson is.

Szombat délelőtt bemutathattuk a színdarabunkat. Ezt követően heves készülődés kezdődött a Balatoni-népdalcsokrunk előadására is. Beéneklések és hajfonások. Izgatottan vártuk, hogy sorra kerüljünk és végül maximálisan odatettük magunkat.

Szombat este részt vettünk a bulin, amit szerveztek nekünk és mindenki önfeledten engedte ki a gőzt megkönnyebbülve, hogy végre ezen is túl vagyunk.

Vasárnap a díjkiosztón - a zsűri előzetes kérésére - újra előadtuk egy részletet színdarabunkból. Habár az iskoláknak járó végső fődíjat nem hoztuk el, a versenysorozat mégis kifejezetten eredményesen zárult számunkra mind az egyéni, mind a csoportos kategóriákban.

Rengeteg kép és osztálykép készült/készítettünk magunkról egy-egy műsor előtt, alatt vagy után.

Végül, hogy a hagyományokat megtartsuk, az osztály egy része megfürdött az iskola előtti szökőkútban. Mind bőrig áztunk, de az élmény mindent megért.

Összességében felejthetetlen hétvégénk volt, örök élményekkel gazdagodtunk és rengeteget nevettünk. Méltó nyitánya volt a nyarunknak.


Módosítás dátuma: 2018. július 15. vasárnap, 10:43
 


Joomla!. XHTML and CSS.