Címlap AJTP AJTP híradó XIII. AJTP Országos Világvándor Találkozó
XIII. AJTP Országos Világvándor Találkozó PDF Nyomtatás E-mail
2019. június 19. szerda, 09:11

Az idei évben már 13. alkalommal került megrendezésre az Országos AJTP Világvándor Találkozó május 24-25-26-án. A székesfehérvári Nemes Nagy Ágnes Kollégium volt a soron következő szervező és a versenynek helyet nyújtó intézmény.

 Kollégiumvezető asszony, Klaudia néni javaslatára, Anita néni vezetésével és felkészítésével a hat felkért tanuló lelkesen vágott bele a versenyre való felkészülésbe.

 A csapat tagjai a következő tanulók voltak: Kristóf Johanna (11. F.), Fekete Róbert (11. F.), Kovács Károly, (11. F) akit később Juhász-Budai Kevin (11. F.) tanuló váltott, valamint Tóth Eszter (9. F.), Sarlós Napsugár (9. F.) és Mórocz Kitti (9. F.).

 A verseny 7 feladatból állt, melyek között voltak nagyon nehéz tesztek növényismeretből, kellett kisfilmet forgatni, színpadi jelenetet készíteni, volt egy nagyon bonyolult rejtekhely keresése Székesfehérvár történelmi városrészében és egy szintén nehéznek mondható parlamenti vitafórum a diákság körében. A feladatok során a zsűri főleg a kollégista diákok kreativitására, együttműködő képességére, problémamegoldó képességére és a csapat munkájára volt kíváncsi. A feladatok között volt lazító, pihentető program is. Szombaton délután az Árpád-kori fürdő szolgáltatásait élvezhettük. Fürödtünk, valamint Anita néni beszélt róla, hogy kell szaunázni és mik a szaunázás jótékony hatásai.

Anita néni segítségével nagyon sokat készültünk a versenyre, ahol csak a mi csapatunk volt kezdő ebben a versenyben, a többi 8 csapat már az előző években is megmérette magát a Világvándor versenyeken. Kitartó munkánknak meg is lett a gyümölcse, hiszen az utolsó előtti versenyszámig III. helyen álltunk, de végül két pont lemaradással a IV. helyen végeztünk, aminek persze nagyon örültünk! Nagyon sok munkát fektettünk ebbe a versenybe, de úgy gondolom, csapattársaim nevében is kijelenthetem, hogy nagyon hasznos volt számunkra és a sok feladat során nagyon sokat nevettünk, jól szórakoztunk.

 Kristóf Johanna (11.F)




Módosítás dátuma: 2019. június 19. szerda, 11:05
 


Joomla!. XHTML and CSS.