Címlap
Kerékpár PDF Nyomtatás E-mail
2018. augusztus 28. kedd, 19:55

Augusztus 22-én Pápáról indultunk el egy 25 fős csoporttal, hogy Magyarország legnagyobb tavát, a Balatont kerékpárral megkerüljük. Aznap reggel a vasútállomáson találkoztunk a türrös diákokból álló csoporttal, hiszen kerékpáros túránk kiindulási helyszínére, Keszthelyre vonattal utaztunk. A csomagjaink valamint a tartalék kerékpárok szállítását, a kísérő autó feladatát a Pápai Tankerületi Központ által biztosított Opel Vivaro típusú kilencszemélyes kisbusszal valósítottuk meg. Az előzetes terveknek megfelelően két éjszakával, három nap alatt teljesítettük a kb. 212 km-es távot.

Túránk első állomása a Zánkai Gyermek és Ifjúsági Centrum volt, hiszen az első éjszakát itt töltöttük el. Ezt az 50 km-es szakaszt kb. öt óra alatt teljesítette a csoport. Sajnos a menetidőt nagyban befolyásolta, hogy az indulás után többször is defektet kaptunk. A javítás az együttes munka ellenére is hosszasan nyújtotta a menetidőt.

Másnap egy 100 km-es szakasz várt ránk, hiszen Balatonszárszóra, túránk második szálláshelyére kellett eljutni. Kora reggelre tervezett indulásunkat nehezítette, hogy kettő kerékpár gumija reggelre defektes lett, így a napot javítással kellett kezdeni. Sajnos ez a nap folyamán többször is előfordult. Úgy tűnt, mintha valaki szándékosan szórta volna el a kerékpárúton a rajzszögeket. Utunkat nem csak a hibák elhárítása, hanem az északi oldal domborzati viszonyai is nehezítették. Csoportunk együttműködésének valamint kitartásának köszönhetően 18:00-kor megérkeztünk szállásunk helyszínére.

Másnap reggel ismét javítással kezdtük a napot. Nem izgultunk, hiszen itt már a déli partszakasz emelkedőket nélkülöző útjain kellett eljutnunk Keszthelyre. A jó időnek, csapatunk kitartásának, valamint a terület földrajzi adottságainak köszönhetően problémamentesen tudtuk teljesíteni ezt a kb. 60 km-es távot. A vonatunk indulásáig fennmaradó időt a keszthelyi strandon töltöttük el.

Fáradt, de töretlen kis csapatunk este fél kilenckor érkezett meg a pápai vasútállomásra. Reméljük, hogy a túránkon résztvevő diákok élményekben gazdagodva, új barátokat találva, kellemesen elfáradva értek haza. Bízom benne, hogy évről-évre ismételten meg tudjuk szervezni kerékpártúránkat, ezáltal türrös hagyománnyá válna a Balaton megkerülése.


Módosítás dátuma: 2018. augusztus 29. szerda, 21:36
 


Joomla!. XHTML and CSS.