Címlap
Pro Publico kitüntetést kapott Mészáros Márton PDF Nyomtatás E-mail
2018. szeptember 13. csütörtök, 20:35

Pro Publico kitüntetést kapott Mészáros MártonA képviselő-testület mai munkaértekezletének napirendjei előtt köszöntötte Áldozó Tamás polgármester Mészáros Mártont, aki a Kanadában megrendezett Földrajzi Tudományos Olimpián idén nyáron ezüstérmet szerzett.

A fiatalember kiváló szereplését a nemzetközi megmérettetésen a városvezető Pro Publico kitüntetéssel ismerte el és köszöntötte felkészítő pedagógusait is: Szabó Ildikót, aki földrajzból segítette a Türr István Gimnázium diákját és dr. Kozma Zoltánnét, aki angolból készítette fel a versenyre.


Mészáros Márton ezüstérmes lett a világ legrangosabb födrajzi versenyén

 Mészáros Márton már óvodás korában szívesen nézegette a térképeket édesanyjával, és a térképek felirata alapján ismerkedett meg a betűkkel, 4 évesen már elolvasta a települések, földrajzi helyek neveit. Öt éves volt, amikor a családnak új világatlaszt kellett vásárolnia, mert a kis Marci rongyossá forgatta a hatalmas kötetet - hangzott el a méltatásban. Marci kisgimnazistaként került a Türrbe, földrajztanára azonnal felfigyelt tehetségére és minden versenyen elindította, a megmérettetésekről pedig midig kiemelkedő eredménnyel tért haza. 2017 őszén jelentkezett a HunGeo versenyre, a három fordulós, angol nyelvű megmérettetésre földrajzból Szabó Ildikó, angolból pedig dr. Kozma Zoltánné készítette fel. Eredményes szereplése alapján válogatták be a Földrajzi Tudományos Olimpián részt vevő négytagú magyar csapatba és nagyon komoly felkészülés után utazhatott budapesti csapattagjaival a kanadai Québec-be. A 2018. július 31. és augusztus 6. között megrendezett iGeo-n több, mint 40 ország fiataljai mérették meg tudásukat, ismereteikről gyakorlatban és írásban kellett számot adniuk. Mészáros Márton az olimpián ezüstérmet szerzett. A Türr végzős diákja matematikából és angolból is jeleskedik, mindkét tantárgyból gyakran jár versenyekre és ezeken is eredményesen teljesít.


Marci felkészítő pedagógusainak virágcsokorral köszönte meg munkáját a polgármester

-Nagyon örültem a kitüntetésnek - fogalmazott szűkszavúan, a láthatóan megilletődött Márton az elismerés átvételét követően. Mint mondta, sok minden eszébe jutott az ülésen elhangzó méltatás közben: a sok tanulás, aminek eredményeként ezüstérmet szerzett az olimpián, a versenyen megélt élmények és az is, hogy idén is szeretne indulni az iGeo-n, hogy a hongkongi világversenyen is ott lehessen.



Közös fotó a Városházán a felkészítőkkel

A polgármester az ülés után tartott sajtótájékoztatóján arról szólt, más pápai oktatási intézmény diákjának is adhatott már át ilyen elismerést, mindez azt is igazolja, hogy a helyi iskolákban magas színvonalú képzés folyik és számos tehetséges és szorgalmas tanulója van a városnak, akik nemzetközi szinten is a legmagasabb eredményeket érik el.






forrás: papa-ma.hu

Módosítás dátuma: 2018. szeptember 13. csütörtök, 20:58
 


Joomla!. XHTML and CSS.