Címlap
Színház a Hatszín Teátrumban PDF Nyomtatás E-mail
2018. október 16. kedd, 20:27

Szeptember 30-án, egy napsütéses vasárnap délután iskolánk tizennyolc diákja Budapestre indult a Hatszín Teátrumba. Társaimmal együtt ott megnéztük Gáspár András rendezésében az Adrian Mole újabb kínszenvedései a felnőttkor küszöbén című vígjátékot.


A színházi „túrát” Hodásziné Pingitzer Andrea tanárnő szervezte nekünk.

A világsikerű könyvsorozatból készült ősbemutató egyszerre derűs és fájdalmas, szórakoztató és elgondolkodtató történet. Vajon a kamaszok vagy a felnőttek világa érthetetlenebb? Vajon a felnőttek tényleg felnőttek-e? Vagy sokszor kamaszabbak a kamaszoknál…

Ezen az előadáson a serdülőkor problémáival, gondjaival, a ránk irányuló figyelemmel vagy figyelmetlenséggel?? szembesülhettünk. A mű színrevitele igazi telitalálat, mivel mi az előadás nézői, nemcsak az író stílusába, Adrian naplójába vagy a színészek valamelyikébe szerethettünk bele, hanem magába a színházba is.

Jelentem, én színházrajongó lettem!

Köszönöm a lehetőséget, hogy ott lehettem!

Petrovics Luca 9.G


 Szeptember 30-án vasárnap vegyes érzelmekkel indultam el Pápáról Budapestre, hogy osztálytársaimmal együtt megnézzem a budapesti Hatszín Teátrumban az Adrian Mole újabb kínszenvedései a felnőttkor küszöbén című színdarabot. A cím annyit engedett sejtetni, hogy nálam nem sokkal idősebb fiú történetéről lesz szó.

Már a színház épülete is teljesen más volt, mint amire számítottam, hiszen modern stílusban épült. Mint később Andi nénitől megtudtam, a főváros új játszó terét 2016-ban alapították, s jelenleg befogadó színházként működik.

Az előadás pedig a mai fiatalok aktuális problémáiról szólt. Bepillanthattunk egy család életébe. Megismerhettük Adrian Mole-t, a főszereplőt, aki nehezen tudta megérteni sokszor veszekedő szüleit. Drukkolhattunk neki, hogy végre összejöjjön szerelmével, Pandórával…


 Az is tetszett, hogy a darab szereplői a középiskolás diákok nyelvén” beszéltek. A színészek között több ismerős arcot láttam, aminek szintén örültem. Nekem kimondottan pozitív élmény volt ez a hétvégi kiruccanás, amit az osztálytársaim is megerősítettek. Akik még nem vettek részt ilyen kiránduláson, meleg szívvel tudom ajánlani nekik, biztos nem fogják megbánni. Már alig várom a lehetőséget, hogy a következő hasonló rendezvényen is részt vehessünk a barátaimmal. Köszönöm magyartanáromnak, Andi néninek és Zia néninek ezt a felejthetetlen élményt!

Ruip Brigitta 8.G

Módosítás dátuma: 2018. október 16. kedd, 20:43
 


Joomla!. XHTML and CSS.