Címlap
Drámainstruktor a Türrben PDF Nyomtatás E-mail
2018. december 29. szombat, 16:25

A magyar munkaközösség hírei: Verba volant, scripta manentDrámainstruktorok a Türrben

Az előző tanév végén, 2018. május 28-án részt vettem a Színművészeti Egyetem drámainstruktor hallgatóinak DRAMAZURI eseményén, ahol megismerkedhettem a munkájukkal, s az általuk kínált programokkal is.

A drámainstruktor szakos hallgatók felhívása így szólt:


 Szeretettel várunk minden érdeklődőt a Színház- és Filmművészeti Egyetem drámainstruktor szakos hallgatóinak bemutatkozó estjére. Képzésünk fókuszában a művészet- és drámapedagógiai módszerek megismerése, valamint a színház, mint nevelési eszköz alkalmazása áll.

Dramazuri című eseményünkön első évünk eredményeként létrejött, iskolásoknak szánt foglalkozásainkat mutatjuk be. Egyik legfontosabb célunk, hogy valódi találkozás jöjjön létre köztünk és iskolákban tanító, gyakorló pedagógusok között, ami alapja lehet egy hosszútávú együttműködésnek.

2018.05.28. (hétfő), 17:00-20:00
Színház- és Filmművészeti Egyetem
1088, Budapest Vas utca 2/C, Padlásterem

A foglalkozások megtekintése után felvettem a kapcsolatot a hallgatókkal, s megegyeztünk abban, hogy a következő tanévben ellátogatnak iskolánkba is. Így kerültek- nagy örömömre -  a Türrbe 2018 októberében.

Az Otthon 2. 0 drámafoglakozást választottam, mivel úgy gondoltam, hogy a diákok számára hasznos, gondolatébresztő lehet valódi problémák megoldása, megismerkedés olyan technikákkal, melyek lehetőséget biztosítanak környezetük megváltoztatására. Valamint újfajta tanulási módszereket , pl. a projekttervezést próbálhatták ki játékos, élményközpontú formában tanítványaim.

Az egyik drámaórán a Kilépő stábja készített riportot a foglalkozást vezető hallgatóval.

A riporter Sarlós Napsugár,9.F osztályos türrös diák  volt, aki maga is részt vett a drámafoglalkozásokon.

A videó az alábbi linken nézhető meg:

https://www.facebook.com/kilepo.vtvpapa/videos/376192906276511/

Pápa, 2018. október 26.


hpa

Módosítás dátuma: 2018. december 29. szombat, 21:34
 


Joomla!. XHTML and CSS.