Címlap
KRÉTA: e-Ügyintézés – Beiratkozás középfokú intézménybe PDF Nyomtatás E-mail
2019. május 30. csütörtök, 21:39

Kedves Szülők!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy intézményünkbe beiratkozni a 2019/2020-as tanévre – a beiratkozás hagyományos módja mellett – a KRÉTA rendszer e-Ügyintézés felületén is van lehetőség.

Kérjük, használják ki ezt a lehetőséget, mert …

  • Amennyiben az általános iskolai rendszerből nyitja meg a szülő az e-Ügyintézés felületet, úgy a rendszer a gyermekének az általános iskolai KRÉTA rendszerben tárolt személyes adatait betölti a felületre, és csak az ezen felül szükséges adatokat kell megadnia a középiskola rendszerébe történő elküldéshez.
  • A beiratkozás napján nem kell külön papírokat kitölteni, hanem csak az egyeztetést kell elvégezni.

1. Teendők a beiratkozás előtti időszakban

Az általános iskola teendői

Az általános iskolák minden végzős tanuló szülőjének/törvényes képviselőjének generálják a KRÉTA rendszerhez való gondviselői belépési jogosultságukat, és ezeket az információkat eljuttatják a szülőknek.

A szülő teendői

Az e-Ügyintézés felületén 2019. június 1-jétől 2019. június 18-án 24 óráig van arra lehetőség a szülők részére, hogy gyermekeik adatait online módon beküldjék a középiskolába a „Beiratkozás középfokú intézménybe” (BKI) folyamat segítségével.

Az adatbeküldésre kétféle lehetőség van:

a) A szülő az általános iskolai gondviselői azonosítójával és jelszavával bejelentkezik az általános iskola e-Ügyintézés felületre. Ekkor a rendszer betölti a tanuló általános iskolai KRÉTA rendszerében lévő személyes adatait a felületre, amelyet a szülő ellenőriz, és ha kívánja, módosíthatja, kiegészítheti azokat.

b) A szülő az e-Ügyintézés felületen (https://eugyintezes.e-kreta.hu/) keresztül ideiglenes regisztráció létrehozásával belép a BKI felületre. Itt kitölti a gyermek személyes adatait, lakcím adatait, a törvényes képviselők adatait, illetve a beiratkozáshoz szükséges adatokat.

Mindkét esetben a felületen ki kell választani azt az intézményt, ahová a gyermek felvételt nyert.

2. Teendők a beiratkozás napján – 2019. június 20-án

A középfokú intézmény teendői

A beiratkozáskor az intézmény az eredeti dokumentumok alapján ellenőrzi az e-Ügyintézés felületéről beküldött adatokat, szükség esetén módosítja azokat a KRÉTA felületén.

A szülő teendői

Minden tanuló törvényes képviselőjének a megjelenés kötelező és be kell vinni a tanuló általános iskolai bizonyítványát, illetve a helyszínen az előzetes tájékoztató levélben foglaltak alapján követni kell a beiratkozás ügymenetét.


Pápa, 2019. május 30.

Iskolavezetés

Tájékoztató pdf formátumban

Módosítás dátuma: 2019. május 30. csütörtök, 21:54
 


Joomla!. XHTML and CSS.