Címlap
OKTV-hírek PDF Nyomtatás E-mail
2011. február 14. hétfő, 12:08

 Gőzerővel zajlanak az OKTV-k, és ismét egy nagyon szép eredményről számolhatunk be – ez úttal a „filmkészítés”-kategóriában. 

 

Németh Anna 12.A osztályos tanulónk bejutott a verseny országos fordulójába! Anna így beszél erről az eredményről:

- Tizenkettedikes lévén első alkalommal vehettem részt OKTV-n. Mivel érdekel a film, a filmkészítés és a színház világa, úgy véltem, ez jó alkalom lesz kipróbálni az elképzeléseimet. A mozgókép- és médiaismereti verseny témái elég izgalmasnak tűntek, ráadásul két feladattal kellett megbirkózni az első fordulóban: a gyakorlati munka egy film elkészítése volt, az elméleti részben pedig három elemzési feladat közül lehetett választani.

 Nagy öröm volt számomra, hogy a filmes projektben szerepelt egy olyan feladat is, amelyben egy, általam már korábban ismert fiatal írónő, Erdős Virág novellái közül lehetett kiválasztani a filmadaptáció alapjául szolgáló szöveget. Így gyorsan eldőlt, hogy a „Hopp, te Zsiga!” című elbeszélést viszem filmre. Sok töprengés után egy bábos-animációs megoldás mellett döntöttem, mivel úgy éreztem, ez illik leginkább a novella groteszk ábrázolásmódjához.

 Az elméleti feladatok közül a legszimpatikusabb a Spektrum tévécsatornán futó „Ont he spot” című dokumentumfilm-sorozat három epizódjának elemzése volt. Ezeken keresztül kellett bemutatni a műsor infotainment ( szórakoztatva informáló ) jellegét. ( Amúgy mindenkinek ajánlom a sorozatot, amelyet két fiatal riporter – Cseke Eszter és S. Takács András, „Az év riportere” cím várományosai – készítettek.)

 A projektfeladataim jól sikerültek, pontszámom alapján bekerültem a mozgókép OKTV márciusi országos döntőjébe, amelyre teljes erőbedobással készülök!

             Szívből gratulálunk, Anna, és további nagyon szép sikereket kívánunk!

                                                                                                                                                     tici

 


Joomla!. XHTML and CSS.