Címlap
Fotókiállítás PDF Nyomtatás E-mail
2012. február 09. csütörtök, 11:52

  Iskolánk első emeleti zsibongójában valamint hátsó lépcsőházában tekinthető meg az a  terjedelmes és nagyon igényes, szemet gyönyörködtető fotókiállítás, amely Varga Benedek 13.A osztályos tanulónk 2008 és 2011 között készült felvételeiből ad ízelítőt.

  "2008-ban kezdtem el fotózni. - meséli Benedek. - Először a családi kompakt digitális fényképezőgépet használtam, aztán kaptam szüleimtől egy Canon tükörreflexes fényképezőt, és minden időmet a fotózásnak szenteltem .

  Még nem tudom, hogy a sok téma közül melyikre specializálódom; egyelőre keresem a legjobban tetszőt, a legtesthezállóbbat. Legjobban embereket és tájakat szeretek lencsevégre kapni.

  Három éve az interneten is jelen vagyok - készítettem magamnak egy honlapot( www.vargabenedek.hu ). Erre kezdetben csak a fotóimat tettem fel, de mára kiegészítettem egy bloggal is, amelyen fotós élményeimet, kalandjaimat, új képeim történetét mesélem el.

  Képeim már eddig is szerepeltek kiállításokon, többek közt iskolánk tavalyi "Keresztmetszet" című bemutatkozó tárlatán. Jelenleg a Pápai ART tárlaton szerepel öt fotóm, de ez az iskolai - ez az első önálló kiállításom!

  Több pályázaton is részt vettem már, és némelyiken helyezést is elértem. Eddigi eredményeim:

 - 2008 - "A Savaria-karnevál legjobb fotói" - szakmai zsűri: 1. hely,  közönségdíj: 2.hely;

 - 2009 - a www.wild-wondwers.com internetes portál pályázata - junior kategóriában 2. hely;

 - 2009 - Bayer klímavédelmi fotópályázat: fotóm a legjobb húsz közé jutott, és szerepelt a pályázat kiállításán Budapesten;

 - 2012 - jelenleg a "Sony World Photography Awards 2012" - pályázaton egy fotóm a "Youth" ( "ifjú" ) kategórián belül a legjobb nyolc közé jutott. Ennek a pályázatnak az eredményhirdetése március végére várható. "

  Nos, az eddigi eredményeket szemlélve, illetve Benedek szinte már hivatástudat szerű eltökéltségét látva úgy véljük, hogy a nem túl távoli jövőben a magyar hírességek nagy családja egy újabb türrös taggal fog gyarapodni - legalábbis ezt reméljük, és teljes szívvel kívánunk is további szép sikereket!

                                                                                                                                  tici

 

 

Módosítás dátuma: 2012. február 14. kedd, 10:47
 


Joomla!. XHTML and CSS.