Címlap
Türr Napok PDF Nyomtatás E-mail
2010. július 28. szerda, 11:09

Március 31-én és április 1-jén zajlottak iskolánkban a hagyományos Türr Napok, amelyek szervezése idén az AJTP-s 12.F osztály illetve a 11.G és a 12.A osztályok feladata volt. Bátran kijelenthetjük, hogy mind a diákok, mind az osztályfőnökök, Korpics Renáta tanárnő, Grőber Attila és Rosta Attila tanár urak nagyon színvonalas, jól szervezett programokkal kínálták meg a türrös tanár-diák közösséget.

 

A Komoly Napra minden évben előadókat hív meg a szervező osztály. Idén is így volt ez, és idén is igen változatos és érdekes volt a kínálat. Diákjaink előadást hallhattak a repülésirányítás szépségeiről és fortélyairól, a rendőrkutyák kiképzéséről és a velük való munkáról. Iskolánk egyik pedagógusa, Éhártné Varga Zsuzsanna a grafológia rejtelmeibe kalauzolta el a gyerekeket. Iskolánk két volt diákja, Dr. Hoffmann Gyula és Dr. Vadkerti Edit - mindketten a Pécsi Tudományegyetemen tanítanak - az állatvilággal kapcsolatos evolúciós jelenségekről, illetve az állatvilágban a nemek közti harcról tartott érdekes előadást. Hallhattunk még a vadászrepülők életéről, pályaválasztásról, vadállatok felneveléséről érdekes előadásokat, sőt kézműves foglalkozáson is részt vehettek az érdeklődők.

 

A Vidám Nap az elmúlt évek hagyományaival szakított, de ez inkább előnyére vált. A korábbi vetélkedőt felváltották olyan programok, amelyek nem csak kikapcsolódást, de hasznos ismeretek szerzését is lehetővé tették.

Az iskola udvarán Fekete Gábor tanár úr tartott íjászatot az érdeklődőknek, majd ugyanitt a Pápai Rendőrkapitányság akcióshow-ja volt megtekinthető. Láthattunk kutyás elfogást, üldözést, letartóztatást, a "rosszfiúk" tűzharcba is keveredtek a rendőrökkel - egyszóval izgalmas, érdekes bemutatók szemtanúi lehettünk. Szintén a Rendőrkapitányság kebelébe tartozó bűnügyi technikusok érdekes kiállításon mutatták be a bűnüldözés technikai hátterének néhány fontos eszközét. Volt ezeken kívül még önvédelmi, judo és kung-fu bemutató, sminktanácsadás, akadály- és sportversenyek, pókerverseny, sőt egy pápai festőművész, Molnár Lajos képeiből is látható volt egy kiállítás. Végig üzemelt az egyik tanteremben a Teaház, ami finom süteményekkel, ízletes teákkal, szendviccsel várta vendégeit.

A 12.F osztály nagyon kitett magáért. A gyerekek rengeteget dolgoztak azért, hogy ez a két nap színvonalas, szórakoztató legyen - és ez maximálisan sikerült is! Fel van tehát adva a lecke a jövő évi Türr Napok szervezőinek...

tici

Módosítás dátuma: 2010. augusztus 16. hétfő, 09:57
 


Joomla!. XHTML and CSS.