Címlap ICDL
ECDL PDF Nyomtatás E-mail
2015. november 15. vasárnap, 21:08

European Computer Driving Licence - Európai Számítógép-használói Jogosítvány


Az ICDL (International Computer Driving Licence) az informatikai írástudás nemzetközileg egységes bizonyítványa. A program nemzetközi irányítását az ICDL Alapítvány végzi, amelyet a CEPIS (Council of European Professional Informatics Societies) hozott létre 1996-ban, a finn számítógép-használói jogosítvány továbbfejlesztése, az informatikai írástudás nemzetközi szabványának terjesztése céljából.


Az ECDL egységes nemzetközi szabályok alapján működő moduláris vizsgarendszer, amelynek bevezetésével, terjesztésével, minőségbiztosításával és teljes körű ellenőrzésével kapcsolatos valamennyi jog Magyarországon a Neumann János Számítógép-tudományi Társaságot (továbbiakban: NJSZT ICDL Iroda) illeti. A vizsgáztatás az NJSZT által akkreditált ICDL vizsgaközpontokban történik.


A Türr István Gimnázium és Kollégium akkreditált ICDL vizsgaközpont, ezért intézményünkben is lehetőség van a 7 modulból álló népszerű ICDL bizonyítvány megszerzésére.


Az ICDL célja a digitális kompetenciák elterjesztése, és annak elősegítése, hogy minél több ember az Információs Társadalom teljes értékű tagjává válhasson.


Az ICDL - megbízható - a számítógép használatához szükséges valamennyi ismeretet garantálja),

- egyszerű (konkrét követelményrendszere van, moduláris formája számos előnyt jelent),

- minőség-orientált (az EU által támogatott, és a nemzetközi ICDL Alapítvány által felügyelt vizsgarendszer), végül, de nem utolsósorban pedig

- független, azaz készségeket alakít ki, amelyek a hardver és szoftver típusától függetlenül biztosítják az alapvető alkalmazásokban való jártasságot.


2024-től a felsőoktatási intézmények többsége jelentős plusz pontot ad az ICDL bizonyítványért, így minden diákunknak javasoljuk a bizonyítvány megszerzését, hogy nagyobb esélyekkel tudjanak indulni a felsőoktatási felvételi eljárásba.


A vizsgák megkezdése előtt a jelentkezőnek regisztrálnia kell. A regisztrációt követően a vizsgázók megkezdhetik a modulvizsgákat. A regisztráció érvényessége nincs határidőhöz kötve, az bármeddig érvényes, így a vizsgázók folyamatosan tehetik le a vizsgáikat. A vizsgáztatás automatikus vizsgaszoftverrel történik, a vizsgafeladatokat a szoftver automatikusan generálja. Az értékelés objektivitását biztosítja, hogy a vizsgaszoftver az értékelést is automatikusan végzi. A vizsgázó közvetlenül a vizsga után megkapja az értékelést, vagyis azt, hogy a vizsgája sikerült-e vagy sem.

A vizsgára felkészítés digitális kultúra tanórákon megvalósul, csak a regisztrációért és a vizsgákért kell fizetni.


A regisztrációs díj (egyszeri díj) 10.000 Ft. A vizsga díja 3.500 ft/vizsga (7 modul)


További információk: https://njszt.hu/hu/icdl


Módosítás dátuma: 2023. november 08. szerda, 15:59
 


Joomla!. XHTML and CSS.