Címlap AJTP AJTP híradó AJTP tábor 7. osztályosoknak
AJTP tábor 7. osztályosoknak PDF Nyomtatás E-mail
2017. július 06. csütörtök, 11:05

A tanév befejeződött, a nyári szünet kezdetével ismét megnyitotta kapuit az Arany János Tehetséggondozó Program által szervezett 7. osztályt végzetteknek szervezett tábor. Nagy öröm volt számunkra, hogy az idei táborunkba szép számmal jelentkeztek diákok, így 32 fő vehette át az emlékül kapott AJTP-s pólót, melyet az idősebb tanulóink már büszkén viselnek.

A tábor célja elsősorban az volt, hogy segítséget adjon a 7. osztályos tanulóknak az iskolaválasztásban. A résztvevők betekintést kaphattak az Arany János Tehetséggondozó Program által nyújtott kollégiumi életbe. A tábor során meglátogattuk a gimnáziumot, részletes tájékoztatást adtunk a programról, mely számos kedvezményben részesíti a résztvevőit. A tábornyitó után Sütő Szilvia pszichológus tartott egy csapatépítő, ismerkedős, játékos foglalkozást, mely jól összekovácsolta a társaságot. Délután a kellemes, napos időt kihasználva strandoltak a diákok. Késő délután a Szó és Kép Színpad előadásában ”A Székelyasszony és az ördög” című előadást láthattuk, mely igazi székely virtussal, táncokkal, valamint sok humorral csalt mosolyt valamennyiünk arcára. Esti órákban színjátszósaink Dobos László (11.F) vezetésével egy bemutató foglalkozással is készültek, mely fergeteges hangulatban zajlott.

Kedden délelőtt egész napos bakonyi kirándulásra indult a csapat. Egy mozgalmas túra után csillagászati és űrkutatási kiállítás fogadta táborozóinkat a Pannon Csillagdában. Tárlatvezetéssel megismerhették a híres Gibeon meteoritot, antik távcsöveket, Galilei és Newton felfedezéseit és kísérleteit, a tengerészek csillagászati navigációját, az űrkutatás legnagyobb expedícióit: a Holdutazást (Apollo program), és a Mars felfedezését. A kirándulás után mindenki elfogyaszthatta a jól megérdemelt pizzáját a kollégiumban. Miután a diákok megvacsoráztak, izgalmas „Kahoot” vetélkedőn vettek részt, mely vidámsággal, nevetéssel volt tele. Az első 3 helyezett ajándékot kapott. A tábor utolsó napján foglalkozásokra látogattunk az Eszterházy kastélyba (csokoládé, bonbon-készítés, barokkruhás fotózás), ahol különleges, maradandó élménnyel gazdagodhattak a gyerekek.

A tábor három napja alatt számos színes programot szerveztünk, melyek kellemes kikapcsolódást és hasznos időtöltést nyújtottak a részvevőknek.

Peidl-Kovács Klaudia

kollégiumvezető

Módosítás dátuma: 2017. július 06. csütörtök, 11:10
 


Joomla!. XHTML and CSS.