Címlap AJTP AJTP híradó Befejeződött a Türr kollégium energetikai felújítása
Befejeződött a Türr kollégium energetikai felújítása PDF Nyomtatás E-mail
2020. augusztus 12. szerda, 22:08

A Pápai Tankerületi Központ 76,7 millió forintos európai uniós, vissza nem térítendő támogatást nyert el a Türr István Kollégium energetikai felújítására a SZÉCHENYI2020 programban, a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program „Költségvetési szervek pályázatos épületenergetikai fejlesztései” című felhíváson.

A csaknem 95 millió forintos projekt megvalósításához Pápa Város Önkormányzata 9 millió forinttal, a Tankerület pedig további 9,1 millió forinttal járult hozzá.

A megújult épület nemcsak külsőleg szépült meg, hanem immár az energetikai adottságai is megfelelnek a hatályos jogszabályok szerinti feltételeknek.

A projektben a homlokzat és a lapostető szigetelésén, valamint a részleges nyílászáró-cserén felül napelemes rendszert telepítettek a lapostetőre, a meglévő homlokzatra pedig utólag hőszigetelő rendszer került. Az épület az elavult külső nyílászárók helyett modern, három rétegű üvegezéssel ellátott nyílászárókat kapott, illetve új, egyedi bejárató ajtókat is beépítettek a kivitelezők.

A beruházásnak köszönhetően csaknem 150 diák töltheti korszerűbb, rendezettebb környezetben a mindennapjait, és az épület energiahatékonysága is jelentősen javult.

A projekt időtartama: 2019.08.01. – 2020.07.31.

A projekt megvalósításának helyszíne: Türr István Gimnázium és Kollégium, 8500 Pápa, Erkel F. utca 39.

forrás: www.infopapa.hu

Módosítás dátuma: 2020. augusztus 12. szerda, 22:15
 


Joomla!. XHTML and CSS.