Címlap
Legyél te is informatikus! verseny PDF Nyomtatás E-mail
2017. június 27. kedd, 08:14

Iskolánk részt vett az idén először megrendezett a Legyél te is informatikus nevű kihívásban QWERTY néven. Egy elő feladat során bekerültünk a negyven csapat közé, akik összemérhették tudásukat és kreativitásukat a programozás világában. A feladatokat sikeresen teljesítettük, így meghívást kaptunk az ünnepélyes díjátadóra, Budapesten.

Pénteken került sor erre a rendezvényre, a Csodák Palotájában, amin csapatunk sajnos csak részben tudta képviseltetni magát. Hihetetlen volt a látvány, ami ott fogadott minket. Minden a Telekom színében pompázott és meglepően nagy volt a médiaérdeklődés. A csapatok izgatottan nyüzsögtek és mindenki várta az eredményhirdetést. A zsűri tagjai: Christopher Matheisen, Magyar Telekom vezérigazgató, Kaszás Zoltán T-systems Hungary vezérigazgató, és a GameDay Iroda videósai – Kiss Imre és Szirmai Gergő.

Helyezést nem értünk ugyan el, de a nap további részében a programok kárpótoltak minket. Bementünk a Science Showra, ahol kísérleteket mutattak be nekünk és minket is bevontak. 9Ds mozit is kipróbálhattuk, ami egy hatalmas élmény volt mindenki számára (nem véletlen, hogy kétszer is bementünk). Megnéztük a Newton és az Illúzió kiállítást, és később a körmoziba is eltölthettünk néhány emlékezetes pillanatot. A sok program mellett még arra is volt időnk, hogy találkozzunk a kedvenc videósainkkal, a GameDay Iroda megalkotóival. Persze a közös kép és aláírás sem maradhatott el. Délután még a programokon kívül elmentünk egy mérnöki szabaduló szobába, ahol próbára tettük magunkat.

Fáradtan érkeztünk vissza Pápára, de egy emlékekkel-élményekkelteli napot tudhatunk magunkénak, amire boldogan fogunk visszatekinteni.

Köszönjünk Rosta Attila tanár úrnak a felkészítést és a segítséget, és Odett édesapjának a közreműködését!

Módosítás dátuma: 2017. június 27. kedd, 08:42
 


Joomla!. XHTML and CSS.