Címlap
Újra megkerülték a Balatont a türrösök PDF Nyomtatás E-mail
2019. augusztus 29. csütörtök, 21:56

Az idei tanévben a második alkalommal szerveztük meg kerékpártúránkat, azzal a céllal, hogy újra megkerüljük kis országunk legnagyobb tavát, a Balatont.

Harmincfős csapatunk nagy lelkesedéssel, felszabadultan vágott neki a közel 220 km-es távnak. A kiindulási állomásunk az idei tanévben ismét Keszthely volt, hiszen vonattal talán a legegyszerűbben, leggyorsabban megközelíthető balatoni városka. A csomagjaink szállítását, a kísérő autó feladatát a Pápai Tankerület által biztosított kilencszemélyes kisbusszal valósítottuk meg.

Kerékpártúránk első napjának célállomása Révfülöp volt. Ezen a napon 46 km-t tekertünk. Útba ejtettük a Szép Kilátót, körbejártuk Szigligetet, megpihentünk Badacsonyban majd a Hullám Ifjúsági Szállóban hajtottuk álomra fejünket.

A második napon Révfülöp és Siófok közötti távolságot kellett teljesítenünk, ami kb. 76 km. Útunk folyamán egy gyors fénykép erejéig érintettük Balatonfüredet, megpihentünk Csopakon majd megérkeztünk Balatonfűzfőre, ahol előre megrendelt hamburgerünket elfogyasztottuk. A Balatonakarattyai emelkedők leküzdése után érkeztünk meg Siófokra, ahol az Aranypart Kempingben szálltunk meg. Túránk második napját is teljesítettük.

A harmadik nap teljesítését nehezítette, hogy több defektet is kellett javítanunk. Szerencsére az összehangolt, pontos munkának köszönhetően mindig gyorsan tovább tudtunk haladni, így a tervezett időre teljesítettük a kb. 90 km-es távolságot.

Fáradt, de töretlen kis csapatunk este fél kilenckor érkezett meg a pápai vasútállomásra. Reméljük, hogy a túránkon résztvevő diákok élményekben gazdagodva, új barátokat találva, kellemesen elfáradva érkeztek haza. Kísérő tanárok: Kéthely György, Németh András és Varga Áron.

Kéthely György

szervező tanár

Módosítás dátuma: 2019. augusztus 29. csütörtök, 22:27
 


Joomla!. XHTML and CSS.