Címlap
eTwinning országos verseny PDF Nyomtatás E-mail
2019. október 28. hétfő, 22:55

A Türr csapata első helyezést ért el az eTwinning Magyarország országos versenyén 2019. október 17-én.

Az eTwinning program az Erasmus+, az EU oktatási, képzési, ifjúsági és sportprogramjának a részeként működik. Olyan felületet biztosít a részt vevő európai országokban működő iskolák munkatársai és tanulói számára, ahol kommunikálhatnak és együttműködhetnek egymással, közös projekteket indíthatnak, továbbá megoszthatják egymással ismereteiket, azaz röviden: átélhetik, milyen Európa legérdekesebb oktatási közösségének a tagja lenni, és részt vehetnek annak életében. (https://www.etwinning.net/hu/pub/index.htm )

A 12. A osztály 2017. óta aktív résztvevője az Erasmus+ programnak a School21, Digitally and Socially Yours című projektjével, amely során négy másik ország (Csehország, Lengyelország, Németország és Románia) hasonló iskoláival együtt tanulmányozták a közösségi szolgálat és önkétesség lehetőségeit. A partnerországokban tartott egy-egy hetes személyes találkozókon kívül, az eTwinning TwinSpace elnevezésű internetes felületén tartották a kapcsolatot egymással. A kétéves projekt összes tevékenysége ezen oldalon tekinthető meg: https://twinspace.etwinning.net/44282/home
Az októberi versenyen ezt a munkát mutattuk be. A magyarországi iskolákban szervezett 56 projekt közül azok vehettek rész a versenyen, amelyek elnyerték a minősített projekt címet. ( https://turrgimnazium.hu/…/article/59-projektek/1611-projekt ) A legjobb 12 csoport jutott be az országos döntőbe, ahol 3 kategóriában (általános iskola, középiskola és Erasmus+ projekt) versenyezhettek.
A türrös csapat az utóbbi kategóriában első helyezést ért el.
Jutalmunk egy IKT eszközökre költhető nagy értékű vásárlási utalvány.
A verseny második napján a Liszt Ferenc repülőteret látogattuk meg.

Molnár András
projektfelelős


Módosítás dátuma: 2019. október 28. hétfő, 23:36
 


Joomla!. XHTML and CSS.