Címlap
Közlekedésbiztonság PDF Nyomtatás E-mail
2019. november 25. hétfő, 00:56

November 12-én, délután fél háromkor Pintér József baleseti helyszínelő ellátogatott iskolánkba, a Türr István Gimnáziumba, hogy egy felejthetetlen előadást tartson.

A téma a közlekedésbiztonság volt. Természetesen nem csak a jogosítvány megszerzése előtt álló fiatalok vehetettek részt, az iskolából, illetve az egész városból bárki eljöhetett. Valószínűnek tartom, hogy senki nem bánta meg, hogy eljött, és meghallgatta ezt az igen érdekes és színvonalas előadást.

A felettébb elgondolkodtató előadás a balesetekről, illetve azoknak a megelőzéséről szólt. Nem a sablon, minden ilyesfajta bemutatónál használt szöveget olvasta el, illetve mondta el a nyomozó, hanem tényleg a valóságot mutatta be, rámutatott, hogy mennyit is ér egy emberi élet. Elmesélte, milyen iszonyatos velejárói lehetnek a gyorshajtásnak, a biztonsági-öv becsatolásának az elmulasztásának, a szabályok akár kismértékben történő figyelmen kívül hagyásának. Lelkileg néhol talán kicsit megrendítő volt az őszinteség, de úgy gondolom, ez szükséges volt; ha nem mutatta volna be elhamarkodott tetteink, felelőtlenségünk lehetséges következményeit ennyire egyenesen, mindenféle köntörfalazás nélkül, bizonyára nem fogtuk volna fel, milyen hatalmat is kapunk a jogosítvánnyal. Emberéleteket kapunk a kezünkbe, amelyekre figyelni, vigyázni kell.

Rendkívül hasznosnak találtam ezt az előadást. Úgy gondolom, minden vezetőnek látnia kellene; ha eddig nem is, ezután végre megértenék, mit kockáztatnak, ha a biztonság elé helyezik saját kényelmüket.

Engem teljesen letaglózott. Olyan dolgokat láttam és hallottam, amiknek létezéséről ugyan eddig is tudtam, de csak ettől döbbentem rá igazán, mennyire valóságosak. Rettenetesen jól jött most ez az előadás, így a KRESZ-vizsga és a jogosítvány megszerzése előtt. Az itt látott és hallott dolgokat nem fogom elfelejteni, és végig fogják kísérni minden vezetéssel eltöltött pillanatomat.


Varga Izabella Anna 10.F

Módosítás dátuma: 2019. november 25. hétfő, 00:59
 


Joomla!. XHTML and CSS.