Címlap
Harmadik hely a városi diákolimpián PDF Nyomtatás E-mail
2019. december 05. csütörtök, 19:13

November 29-én, pénteken került megrendezésre a Weöres Sándor Általános Iskola tornatermében a IV. korcsoportos „FUTSALL” Labdarúgó Diákolimpia városi, körzeti fordulója. Iskolánkat a 7 és a 8. osztályból kilenc diák képviselte.

A gyerekek nagy lelkesedéssel indultak péntek reggel a Weöres iskola tornatermébe. A mérkőzések előtt bőven volt időnk a taktikai megbeszélésre. Átbeszéltük, ki melyik poszton játszik, kiket hova lehet csereként beállítani.

A bajnokságon kilenc iskola vett részt, így a csapatokat három csoportba sorsolták a szervezők. Mivel tavaly, az első három hely egyikén végeztünk, kiemelt csapatként kerültünk az „A” csoport élére. Ebbe a csoportba rajtunk kívül a Tarczy és a Szent István iskola csapatai sorsolták a szervezők. Az első mérkőzést a Tarczy Lajos iskola tanulóival játszottuk. A küzdelem a mérkőzés elején teljesen kiegyenlített volt, hamar vezetést szereztünk, az állás 2:1 volt. Később, talán egy rosszul sikerült csere után az ellenfél kiegyenlített, majd egy gólos vezetést szerzett. A játék végeredménye 3:1 lett. A mérkőzés után részletesen megbeszéltük a játék folyamán felmerülő problémákat, módosítottunk a felálláson, majd felfrissülve vártuk a következő csapatot. A kiegyensúlyozott, jól szervezett játék eredménye 3:0-s győzelem lett, így a csoportunkban 2. helyen jutottunk tovább.

Következő ellenfelünk a „C” csoport 1. helyezett csapata az Erkel iskola volt. Nagyon szép játékkal, de gyakran kemény küzdelemben 3:2-es győzelmet arattunk, így bejutottunk a hármas döntőbe. A három csapat körmérkőzésekkel döntötte el az első 3 hely tulajdonosait. A döntő játékban körbeverés történt, így a végső eredményt a gólarány döntötte el. Csapatunk sajnos a lőtt és a kapott gólok mennyisége miatt minimális különbséggel a harmadik helyen végzett.

Csapattagok: Bezzeg Dániel, Erdősi Milán, Holb Zalán, Joó Milán, Major Bence, Mező Péter, Mikóczi Dániel, Papp Ádám, Tamás Barnabás.


Módosítás dátuma: 2019. december 05. csütörtök, 19:22
 


Joomla!. XHTML and CSS.